Divac nudi 170 000 dinara mladim poljoprivrednicima opštine Blace

ionlfox, pixabay

Mladi iz Blaca mogu dobiti robu u iznosu do 170 000 dinara, foto: ionlfox, pixabay

Fondacija “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa opštinom Blace,  raspisala je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava  za sve poljoprivrednike starosti od  21 do 40 godina opštine Blace, sa ciljem osnaživanja i ekonomskog jačanja porodice.

Bespovratna sredstva do 170 000 dinara dodeljuju se u vidu robe; za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, nabavku opreme i mehanizacije u okviru primarne biljne i stočarske proizvodnje, nabavku građevinskog materijala za izgradnju poljoprivrednih objekata i sl.

Jedan od uslova za konkurisanje jeste da su mladi direktno odgovorni za realizaciju i pripremu poljoprivrednu proizvodnju za koju im je potrebna oprema, kao i da imaju registrovano domaćinstvo, a neki od osnovnih kriterijuma odabira aplikanata jesu da su bez stalnog zaposlenja i da visina prihoda ne zadovoljava osnovne potrebe domaćinstva, a takođe i da imaju znanja i iskustva u datoj oblasti i trenutnu proizvodnju.

Svi zainteresovani mladi iz opštine Blace mogu konkurisati do 10. jula za potrebna sredstva u robi sa popunjenom prijavom i pratećom dokumentacijom koju će poslati na adresu: FONDACIJA  “ANA I VLADE DIVAC”, 11000 Beograd, ul. Ilije Garašanina  br. 53a/7 sa naznakom:  “za Konkurs za poljoprivredni program –  Blace”.

Gde preuzeti prijavu, spisak dokumentacije za konkurisanje, kao i koji su sve detaljni uslovi i kriterijumi učestvovanja možete saznati na zvaničnom sajtu Fondacije, a za sve dodatne informacije obratite se Nadi Obradović  iz Fondacije putem e-maila nada.obradovic@divac.com ili  na broj telefona  062 /778 873  ili Bojanu Nikoliću iz Služba za poljoprivredu opštine Blace putem e-maila: bnikolic.blace@gmail.com, odnosno na  broj telefona  062/372 549.

Leave a Reply

Your email address will not be published.