FAO raspisuje konkurs za studente stažiste

Jenco215, pixabay

foto: Jenco215, pixabay

HQ intership programme ili program za stažiranje je konkurs koji je raspisala Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO), a namenjen je studentima osnovnih, master ili doktorskih studija. Budući stažisti će moći da svoja znanja i stečena iskustva primene u relevantinim oblastima kojima se bavi FAO, a u vezi sa strateškim ciljevima ove organizacije i ciljevima Ujedinjenih nacija za održivi razvoj. FAO se bori da pobedi siromaštvo u svetu, redukuje glad, poboljša uslove života u ruralnim oblastima, podigne poljoprivredni razvoj i doprinese svetskoj ekonomiji, kao i da doprinese razvoju poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u svojim zemljama članicama.

Program stažiranja može da traje od 3 do 11 meseci, a početna lokacija je Rim u Italiji.

Neki od osnovnih uslova koji svaki aplikant mora da zadovolji jeste da ima između 21 i 30 godina, da govori makar jedan od zvaničnih FAO jezika (engleski, španski, kineski, ruski, arapski ili francuski), da ima specijalizovana znanja u datoj oblasti, zatim dobre komunikacione veštine i sposobnosti prilagođavanja.

FAO će finansirati mesečnu stipendiju studentima, ukoliko nemaju podršku svojih univerziteta ili drugih organizacija i firmi.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 13. avgusta,  a preporučujemo da za više detalja oko prijave i samog konkursa posetite zvaničan sajt ove organizacije, kao i ypard sajt, na kome možete videti ovaj i slične konkurse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.