Imate inovativnu ideju za organsku proizvodnju i preradu – aplicirajte?

pixabay, pexels

Organsko je nova budućnost, foto: pixabay, pexels

Centar za koordinaciju i transfer primenjenih istraživanja u ekološkoj poljoprivredi Selenča – Eko Agri Centar Selenča raspisao je javni poziv za podnošenje prijava za realizaciju istraživačkih radova u oblasti proizvodnje i prerade organske hrane za poljoprivredne proizvođače iz Srbije i Hrvatske, saznajemo sa zvaničnog sajta Centra.

Javni poziv u okviru projekta „Innovations in Eco Food Systems for Sustainable Production and Safety Environment“ (InoEcoModel) finansiran od strane Višegradskog fonda ima za cilj razvoj inovativnih rešenja primenjivih u organskoj proizvodnji kako bi podigao produktivnost i konkurentnost u oblasti proizvodnje i prerade organske hrane.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju aplikanti iz Srbije i Hrvatske, koji  imaju ideje za inovacije u organskoj proizvodnji. Prijave se mogu podnositi i zajednički (istraživač + farmer ili tim istraživača + farmer). Istraživanja mogu obuhvatiti sve sektore primarne organske proizvodnje, kao i preradu organske hrane.

Javni poziv otvoren je do 19. avgusta, a aplikanti iz Republike Srbije mogu svoje prijave poslati na adresu: Eko Agri Centar, Maršala Tita bb, 21425 Selenča, ili na e-mail: kjelena.bac@gmail.com; facara.libuska@gmail.com; organic.jg@gmail.com;

Detaljnije kako aplicirati i šta se nudi zainteresovanim poljoprivrednicima, možete pogledati putem ovog linka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.