Kako obnoviti poljoprivrednu mehanizaciju – saznajte sutra!

Kako nabaviti potrebnu mehanizciju - najvažnije pitanje za mlade u agraru!

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) održaće konferenciju pod nazivom “Kako obnoviti poljoprivrednu mehanizaciju” sutra u 12 časova, u konferencijskoj sali Master Centra Novosadskog Sajma /ul. Hajduk Veljkova br. 11/. Ovim skupom SUMP želi da se poljoprivrednim proizvođačima na jednom mestu pruže sve relevantne informacije, kako o merama subvencionisane podrške republike i pokrajine, tako i o ponudi najznačajnijih mehanizatorskih kompanija, proizvođača i distributera poljoprivredne mehanizacije.

O ovoj temi govoriće direktorka Uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović, pomoćnik sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo APV Marko Rovčanin, direktor Granacijskog fonda APV Đorđe Raković i direkor Fonda za razvoj poljoprivrede APV Aleksandar Bogdanović.

Na Konfereniji će učestvovati i predstavnici vodećih mehanizatorskih kompanija koje se bave proizvodnjom, zastupanjem, distribucijom i prodajom poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Nadostatak mehanizacije i nedostatak konkursa za nabavku istih je u poslednje vreme gorući problem mladih poljoprivrednika u Srbiji. Kako se broj mladih u agraru povećava iz godine u godinu, obrađivati zemlju neophodnim mašinama je najvažnija stavka u proizvodnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.