Konkurs za mlade poljoprivrednike najavljen za oktobar

konkurs za mlade

Očekujemo od juna, ali biće u oktobru...

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je raspisivanje konkursa za mlade poljoprivrednike za oktobar mesec, prenele su Novosti.

Ovo je treća godina kako se raspisuje konkurs za mlade poljoprivrednike. Prošle godine konkurs je bio objavljen početkom jula, a ove godine iz ministarstva i Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika dobili smo informaciju da će biti u septembru mesecu i da će mladi biti uključeni u izradi pravilnika. Ipak, naši vredni mladi poljoprivrednici, sačekaće još jedan mesec i ostale informacije. Kao i prošle godine i za ovu je najavljen najviši mogući iznos od 1,5 miliona dinara po korisniku.

„Za tu sumu može se kupiti stado ovaca, značajan broj tovljenika, zasnovati proizvodnja višanja na dva hektara, šta je kome volja. Prioritet ministarstva biće stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, jer su nam tu potrebni mladi ljudi, jer te grane zahtevaju dosta fizičke snage“, rekao je Nedimović.

Da se podsetimo, 2017. godine javilo se oko 700 mladih na konkurs, prošle godine oko 1300. Nadamo se da će ove godine biti više aplikanata i da će pravilnik biti zaista po meri potreba mladih u agraru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.