Mlade Nišlije već dobile novac od subvencija

rawpixel.com, pexels d

Najviše interesovanja za fizičku imovinu i košnice, foto: rawpixel, pexels

Više od 300 poljoprivrednika iz Niša dobilo je finansijsku pomoć, nakon što su se prijavili na konkursa grada Niša. Dodeljeno je 40 miliona dinara, a konkurs još uvek traje jer je ostalo još novca, prenosi RTS.

Ovaj program o kom je ranije pisao portal Mladi u agraru na ovogodišnjem konkursu bio i najtraženiji. Atraktivan je i posticaj osiguranja, koje grad subvencioniše sa 80 odsto vrednosti polise.

„Najveće interesovanje ove godine bilo je za ulaganje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, najveći broj košnica se tražio ove godine zbog razvoja pčelarstva i zbog nove fabrike koja omogućava plasman siguran što se tiče prčelarskih proizvoda. Takođe je veoma bitno i ulaganje u sadnice, kaže sekretar Sekretarijata za poljoprivredu grada Niša Saša Stojiljković.

Grad je za subvencije izdvojio 60 miliona dinara, što je 20 odsto više nego prošle godine. Do sada su podeljeni podsticaji u ukupnom iznosu oko 40 miliona dinara. Konkurs je otvoren i dalje, a sada su aktuelni programi za jesenju sadnju. Dobra okolnost je što se poljoprivrednicima uplaćuje novac u roku od 10 dana, iako je rok prema ugovoru za to duži.

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published.