Na konkurs za mlade poljoprivrednike stiglo 5500 prijava!

mlada u krompiru

Rekordan broj prijavljenih na konkursu za mlade poljoprivrednike Ministarstva poljoprivrede

Na konkursu, koji je Ministarstvo poljoprivrede raspisalo prošlog oktobra za mlade poljoprivrednike, prijavilo se 5500 aplikanata, saopštio je resorni ministar Branislav Nedimović, preneo je RTV.

Zaključak ministra je da je sada „mnogo više njih spremno da ostane u Srbiji i bavi se voćarstvom, povrtarstvom i zemljoradnjom“. Nedimović je dodao da se sprema još ‘čitav spektar’ mera podrške, ali i da su na raspolaganju drugi alati poput IPARD 3 fondova.

„Mi smo u predlozima Evropske komisije za ovaj budući program predložili posebnu meru podrške, za koju je bi EU davala 75 odsto novca, za mlade poljoprivredne proizvođače, a Srbija 25 odsto“, kazao je Nedimović za Tanjug.

U poslednje tri godine, mladi farmeri Srbije imali su na raspolaganju konkurs Ministarstva poljoprivrede Srbije kao pomoć u započinjanju poljoprivredne proizvodnje. Međutim, mnogi mladi izrazili su nezadovoljstvo ovim konkursom, između ostalog i zbog nemogućnosti da konkurišu oni koji imaju registrovano domaćinstvo pre prvog januara prošle godine (odnosno, pretprošle).

 

Izvor: RTV, Mladi u agraru

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.