Novi direktor FAO: „Bolje uređenje zemljišta kroz transformaciju poljoprivrede“

un

Novi direktor FAO ima 30 godina iskustva u ruralnom razvoju, foto:chickenonline, pixabay

Juče je izabran novi direktor Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) pri UN-u Ću Dongju (Qu Dongyu), inače zamenik kineskog ministra poljoprivrede, prenosi CityNews.

Ću, koji je biolog po struci, ima iza sebe bogato iskustvo u oblasti ruralnog razvoja od 30 godina: radio je u kineskoj Akademiji za poljoprivredne nauke, gde se zalagao za podizanje ruralnog prihoda, smanjenju siromaštva kroz nauku i tehnologiju i izgradnju sistema za procenu kvaliteta proizvoda. Takođe, u periodu od 2008 do 2015. radeći za Vladu, primenio je nove pristupe u poljoprivrednim publikacijama i ruralnom turizmu preko start-ap mikro kredita za mlade poljoprivrednike i žene u poljoprivredi.

U govoru pre izbora, koje je ubedljivom većinom dobio, Ću je naglasio da je njegov fokus na smanjenju gladi i siromaštva u svetu, tropskoj poljoprivredi, digitalizaciji poljoprivrede, produkciji na sušnoj zemlji, kao i na boljem uređenju zemljišta kroz transformaciju poljoprivredne proizvodnje. Direktorski mandat Ćua trajaće 4 godine, a na ovo mesto zamenio je Hozea Gracijana da Silvu iz Brazila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.