Vojvodina subvencioniše ulaganja mladih u poljoprivredu čak 90%!

Mladi mogu očekivati najviše 1,5 miliona dinara bespovratno

Autonomna pokrajina Vojvodina raspisala je konkurs za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji pokrajine u 2020. godini. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 90 odsto ukupno prihvatljivih troškova. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po investiciji može da iznosi pola miliona dinara, dok najviše po investiciji aplikant može dobiti 1,5 miliona dinara bespovratno.

Ova sredstva namenjena su za investiciju u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podršku preradi na gazdinstvu i podršku malim pivarama. Na ovaj konkurs mogu aplicirati mladi poljoprivrednici sa teritorije Vojvodine starosti od 18 do 40 godina, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon prvog januara ove godine ili će se upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava do dana zaključenja ugovora.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 21. februarom ove godine. Detaljnije o uslovima za konkurisanje i potrebnoj dokumentaciji, pogledajte putem ovog linka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.