Za kiseonik, preko 50 000 sadnica drveća – budite deo akcije!

zasadi drvo

Deforestikacija je postala ozbiljan problem Srbije i sveta

Akcija „Zasadi drvo“ pokrenuli su Adrija medija grup i dm drogerije markt zajedno sa Ministarstvom šumarstva, Upravom za šume, JP „Vojvodinašume“, JP „Srbijašume“, Privrednom komorom Srbije, Pokretom gorana Srbije i botaničkom baštom „Jevremovac“, kako bi podigli svest o važnosti pošumljavanja, prenosi Kurir.

Tokom ovog projekta Adrija medija grupa i dm poslednje subote oktobra pošumiće 15 hektara odnosno preko 50 000 sadnica, koje će zainteresovanim građanima biti obezbeđene i to preko Uprave za šume.

„Fizičko lice koje ima odgovarajuće zemljište za pošumljavanje, minimalne površine od 5 ari, ima pravo na besplatan sadni materijal za pošumljavanje…Fizičko lice koje želi da pošumi svoje zemljište obraća se zahtevom registrovanom šumskom rasadniku za besplatnu dodelu sadnica“, navodi se na sajtu Uprave za šume, gde možete pročitati detaljno o uslovima i proceduri podnošenja zahteva.

Spisak registrovanih šumskih rasadnika nalazi se na sajtu Uprave za šume, a krajem avgusta biće objavljena lista tačnih lokacija na teritoriji cele Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.