Za mlade i male proizvođače besplatna obuka za preradu mesa i mleka

konkurs prerada mesa

Prijave na konkurs za obuku do 11. juna!

U okviru projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ministarstva omladine i sporta i Srednje poljoprivredno veterinarske škole u Svilajncu tim nastavnika škole održaće obuku za preradu mesa i mleka u drugoj polovini juna.

Obuka je besplatna, a namenjena je proizvođačima do 35 godina starosti koji imaju gazdinstvo i objekte malog kapaciteta. Proizvođači će imati priliku da nauče kako da da smanje investicije u skladu sa obimom svoje delatnosti, da ispitaju mogućnosti proširenje na maloprodaju, ugostiteljstvo i agroturizam, zatim naučiće kako da sprovode samokontrolu i ispravnom primenom HACCP sistema upravljaju bezbednošću hrane, da bezbedno koriste tradicionalne metode i materijale za najbolji kvalitet proizvoda, kao i da se povežu sa sličnim proizvođačima i otkriju resurse za finansijsku i stručnu podršku.

Tim nastavnika škole obuku će održati u prostorijama iste u Svilajncu u dva termina; 17. i 18. juna za preradu mesa i rada malih klanica i 19. i 20. juna za proizvodnju i preradu mleka. Takođe svim učesnicima biće obezbeđen smeštaj i nadoknađeni putni troškovi.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 11. juna putem stranice odskoledoposla.org, a za više informacija, mogu se obratiti na dragana.ivanovic@gsc.rs ili na telefon 063435997.

Leave a Reply

Your email address will not be published.